Hoe maak je een lekker gistbrood? We doorlopen alle fasen van het productieproces en leren welke factoren van invloed zijn op de smaak van je brood.
Deze workshop is bedoeld voor bakkers die nog nooit brood hebben gemaakt of die met specifieke vragen zitten over gistbrood nadat ze zelf ervaring opdeden.
Er is in deze workshop minder tijd voor theorie dan in de desemworkshop, maar des te meer voor praktijk. We maken immers plaats voor het bakken van grotere volumes brood om thuis in te vriezen. Onze oven doet in deze workshop dus dienst als 'four banal'. Je kan deze workshop beschouwen als een boltraining, waarbij je veel tips krijgt over het correct opbollen van je degen.
Wat krijg je mee?
minimaal 1 bio tarwebrood met gist
een aantal extra broden, afhankelijk van jouw wensen
Een handige handout met recept
en vooral:
De workshop duurt: minimaal 3u (van 10-13u) en dan de tijd die nodig is om alle extra broden te maken en te bakken.
Kostprijs: € 50 plus 3,5 euro per kg brood dat je meeneemt - heel wat goedkoper dan in de bio-winkel!
Kinderen: zijn welkom indien begeleid door een ouder
Data: